2020 - SDH Drahov

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2020

Naše činnost


2020

Texty Jan Dvořák, starosta SDH Drahov


Hasičský ples 18. ledna 2020

Jako i jiné roky jsme i letos pořádali hasičský ples. Kapela CRASH, už tradiční hudební doprovod naší akce, opět zaplnila sál a později příchozím jsme rádi přidali další místa k sezení. Vše podpořila bohatá tombola. Hrálo a tančilo se do 3 hodin ráno. Ples v roce 2021 se bude konat v sobotu 16. 1. 2021 od 20 hodin.





VVH okrsku 24. ledna 2020

Schůze se zúčastnili zástupci všech SDH okrsku. Za náš sbor to byli Jan Dvořák, Josef Berkovský, Kryštof Štika a Šárka Petáková. Členské příspěvky a jiné náležitosti byly (snad) v pořádku odevzdány. Hlavním bodem VVH byly volby do výboru okrsku. Post starosty obhájil Stanislav Kaisler. Po ukončení schůze bylo podáno malé občerstvení.





VEPŘOVÉ HODY

sobota 8. února 2020


- foto Kryštof Štika





Masopust v Drahově 2020

Tradice opět zůstala neporušena a v sobotu 22. února se Drahovem prošla parta masek s dobrou náladou. Dopolední průvod byl zahájen v půl desáté dopoledne u hospody. Celá akce se nesla ve znamení filmu "Slunce, seno, jahody". Dlouhodobější příprava na tento den se vyplatila a všichni měli připraveny velmi pěkné masky.

Na odpolední dětský karneval se sešlo okolo 30 dětí v různém přestrojení (princezna, myslivec, kovboj, pirát, ledová královna a jiné).

Drahovské hasičky se dětem postaraly o kulturní program, při kterém každý dostal balíček sladkostí.

Všem bych chtěl za velmi dobře připravený masopust poděkovat.









Drahovská májka

31. dubna 2020




Zahájení prázdnin 6. června 2020

V sobotu jsme s dětmi zahájili letošní dlouhé prázdniny. Opekli jsme buřty a klobásy a děti se vyřádily na skákacím hradu, který nám zapůjčilo sdružení měst a obcí Bukovská voda. Odpoledne nám počasí ještě přálo, ale navečer přišla bouřka, po které se na nebi udělala překrásná duha. Všichni měli radost, že jsme se po pár měsících opět sešli.








Drahovská pouť 2020

Sobotní pouťové zábavy se zúčastnilo odhadem 80 platících návštěvníků. Po dlouhých letech nebyla pouťová zábava prodělečná záležitost. K tanci i poslechu velmi pěkně zahrála veselská skupina Luxferry, za což jí patří poděkování. Hudba hrála do jedné hodiny ranní.
V nedělní dopoledne si drahovští muži i drahovská omladina kopli fotbálek. Májka se již tradičně dražila od 15 hodin a tentokrát v nezvykle rychlé době byla vydražena rodině Svobodových.
Celý pouťový víkend nás bavil lunapark pana Habicha, tentokrát s velkým množstvím atrakcí (labutě, autodrom, 2 x střelnice, dětský kolotoč, houpačky, trampolín
y, domeček s balonky, cukrová vata, perníčky ....)

Děkujeme!!!







ZPRÁVA O ZÁSAHU

PROSTOR: 49.1615917N, 14.7644997E


ČASOVÉ ÚDAJE
Datum sobota 3. října 2020
Ohlášení                  17:44 hod.
Příjezd na základnu 18:46 hod.


HASIČI:
Jiří Dolejš
Josef Berkovský
Martin Hille
Josef Sláma


Jednotka SDH Drahov vyjela na přání starosty obce Drahov k odstranění padlého stromu přes obecní komunikaci Drahov-Hamr. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o padlý dub o průměru cca 40cm. Ten byl pomocí dvou motorových pil rozřezán a odstraněn mimo silnici. Na závěr jednotka provedla úklid komunikace a vrátila se zpět na základnu.






Předvánoční pozdrav do domova důchodců

Za SDH Drahov jsem byl předat mikulášský balíček. Obdarovaným byl bývalý obyvatel naší vsi Ivan Lískovec. Sám žije v domově důchodců ve Veselí nad Lužnicí (TEP). Podle vyjádření personálu se Ivan těší dobrému zdraví a z mé návštěvy měl velkou radost. Na Drahováky evidentně s potěšením vzpomíná. Znova opakuji, že je sám a jakákoli návštěva by ho určitě rozveselila. My hasiči se za ním v brzké době opět chystáme.






 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky