2010 - SDH Drahov

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2010

Naše činnost

Výroční valná hromada SDH v Drahově konaná
v sobotu 11. prosince 2010 v místním pohostinství

Program
1. Zahájení
2. Přivítání přítomných členů, členů zastupitelstva obce a hosta z okrsku SDH
3. Čtení zápisu z valné hromady 2009
4. Zpráva pokladníka a zpráva revizorů účtu
5. Volba nového pokladníka sboru
6. Volba delegátů na valnou hromadu okrsku ve Veselí
7. Zpráva o činnosti za rok 2010
8. Informace od zástupce okrsku
9. Diskuse, poděkování, závěr



Mikuláš 2010
V neděli 5. prosince ve večerních hodinách navštívil naší drobotinu v obci Mikuláš. Přibral k sobě i tři čerty, kteří se k němu na okraji vsi připojili poté, co vylezli ze skal na Kozině. Mikuláš byl k našim nejmenším velmi hodný a každé mládě dostalo i nějakou sladkou drobnost. Čerti byli připraveni kohokoli odnést, ale myslím, že se to po slibu „Já už budu hodný“ v žádné domácnosti nestalo. A u největších zlobilů určitě pomohli i rodiče. Tímto za hasiče jak Mikulášovi tak i čertíkům za povedenou akci děkujeme



Lampiónový průvod 16.11.2010
V úterý 16.11. uspořádal náš SDH lampionový průvod pro děti.I když příliš nepřálo počasí,zúčastnilo se průvodu 20 dětí a akce to byla vydařená.Na závěr se pro všechny děti našlo i něco dobrého k zakousnutí.



Zakončení sezóny 13.11.2010
V sobotu 13.11.2010 se uskutečnila tradiční akce na závěr sezóny a to pečení selete.Akce to byla vydařená a tentokrát nám přálo i počasí.Teplo bylo na tuto roční dobu až neskutečné.I to přispělo k dobré náladě a spolu se skvělým čuníkem(vše perfektně zařídil a udělal Ficí,kterému zdatně sekundoval malý Vašík) způsobilo že se akce protáhla do pozdnějších hodin a pro některé účastníky byla dost náročná.K pohodě přispěla hudba kterou obstaral Milan Štefko. Fotodokumentace se jako tradičně skvěle ujal Roman Zelený a na výsledek se můžete podívat vedle .


Oprava kostela během roku 2010

Tato akce se sice netýká našeho SDH ale byla zajímavá a tak jsem se rozhodl se o ní alespoň ve zkratce zmínit.Oprava kostela probíhala na několik etap.Nejprve firma opravila střechu kostela,potom fasádu celé stavby a nakonec přišla na řadu věž kostela.Protože dřevěná konstrukce byla částečně shnilá,bylo třeba věž jeřábem sundat na zem.Tam firma shnilé části vymněnila za nové a celou věž oplechovala měděným plechem.Na vrchol věže pak přišel nový kříž.Po dokončení opravy potom za pomocí jeřábu firma věž upevnila zpátky.Průběh celé akce si můžete prohlédnout na fotografiích,které pořídila Vendula Nováková.

Úklid listí 30.10.2010

Hrábě, sekačky na trávu a traktor s vozem byly hlavními pomocníky při sobotní brigádě (30.října) na úklid naší obce před zimou. I přes prosbu o pomoc od nečlenů hasičského sboru se toto nesetkalo s pochopením a vypomohl nám pouze pan František Hejda st., za což mu děkuji. Dík si zaslouží i opravdu pár drahovských juniorů, kteří s námi poctivě hrabali. V rámci této akce jsme vyčistili kanalizační žlab pod silnicí na návsi. Při tom jsme si vypomohli i hasičskou stříkačkou, kterou jsme poté před zimou překontrolovali a zazimovali. Den skončil posezením u nějaké dobroty a zlatavého moku v místní hospůdce.

Brigáda na dřevo 9.10.2010

V sobotu 9.10.2010 se uskutečnila brigáda na pořez palivového dřeva pro OÚ a hospůdku.Sešlo se nás po ránu 18.K dispozici byly dva traktory,tři vleky a několik pil.Po nezbytném naplánování práce jsme se dali do práce a k večeru bylo hotovo včetně uklizení dřeva do skladu.Potom jsme se dočkali zasloužené odměny v podobě dobrého kozlíka a našlo se i něco dobrého k jídlu.O to se postarala Ilona a Roman Zelený.Několik fotek které pořídil Roman Zelený je ke zhlédnutí vedle.



Pouť 2010

Celá letošní pouť byla poznamenána neúčastí rodiny Vávrových. Ti se svým řetězáčkem, střelnicí a houpačkami byli nedílnou součástí každoroční drahovské pouti po mnoho a mnoho let. Letos z jara bohužel náš kamarád Miloš Vávra zemřel. Tímto mu chci za SDH Drahov věnovat tichou vzpomínku.
Sobotní pouťový program vyplnila večerní zábava, kde nám zahrál Petr Molík se svou skupinou Blaťačka. Sešlo se cca 35 - 40 lidí. S problémy vyšel nedělní srandafotbálek. Díky tristní neúčasti lidského plemene byla odvolána odpolední dražba a porážení máje. Pouť byla zakončena podvečerním posezením s Řečickou čtyřkou. Musíme věřit, že drahovská pouť 2011 bude úplně o něčem jiném a celá ves se bude hemžit, jak dospělými, tak hlavně lidskou drobotinou.


26.6.2010 pečení selete
V sobotu 26.6.2010 se podařilo uspořádat příjemné posezení spojené s upečením selete.Akce se zúčastnilo asi dvacet lidí a protože selátko se podařilo a pivečko bylo rovněž výborné vydrželo se do pozdních nočních hodin.Poděkování patří firmě BOBA spol s.r.o. za sponzorský dar.

12.6.2010 Traktoriáda
V sobotu 12.června 2010 se uskutečnil 3. ročník TRAKTORIÁDY DRAHOV 2010. Počet účastníků se letos vyšplhal na číslo 47, což je velmi příjemné. I počet návštěvníků se letos rapidně zvýšil a to je znamení, že o nás lidé ví. Vše začalo v 8.00 h. před místní hospodou, v 11.30 h. se účastníci vydali na spanilou jízdu obcí. Zvláště na tuto atrakci byl moc pěkný pohled.Teď pár technických údajů. Strojů domácí výroby se sjelo 8ks., nejstarší značkový traktor byl z roku 1934, nejnovější stroj byl traktorbagr Volvo BL 71+ z roku 2008, vyhlásit největšího krasavce by bylo dost složité, protože rok od roku jsou traktory více a více nazdobené a naleštěné. Byla tam i jedna atrakce v podání p. Broma ze Želče, který nám předvedl v akci svou trucktrialovou čtyřkolku. Na závěr si zaslouží poděkování policie ČR, jmenovitě p. Kamil Kuchyňka za pomoc při spanilé jízdě a samozřejmě také Ilona a Martin Nedvědovi a za trpělivost, bezvadné hospodské zázemí a výborné pivko. Hurá na 4. ročník TRAKTORIÁDY DRAHOV 2011.
Fotodokumentace se jako tradičně perfektně ujal Roman Zelený.



 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky