2016 - SDH Drahov

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2016

Naše činnost


Texty Jan Dvořák, starosta SDH Drahov



BESEDA S ČERVENÝM KŘÍŽEM

V sobotu 16. ledna 2016 se v sále drahovské hospody konala beseda s Českým červeným křížem. Celou akcí nás provedla slečna Marcela Balatková z místní organizace ČČK ve Veselí nad Lužnicí. Kromě teorie jsme si také mohli vyzkoušet nepřímou masáž srdce, stabilizovanou polohu a další základy první pomoci.
Slečně Marcele Balatkové, která ochotně odpovídala na všechny naše dotazy, moc děkujeme.
Také děkujeme všem, kteří se zúčastnili.
Přikládáme pár fotografií.


Základy první pomoci z přednášky si můžete prohlédnout ZDE.


Foto Dvořákovi



(Ne)tradiční ples v Drahově

V sobotu 23. ledna se konal v Drahově ples. Tentokrát poprvé ve spolupráci s Mysliveckým spolkem Drahov – Vřesná. I díky tomu všechny čekala velmi bohatá tombola. K tanci i poslechu opět výborně zahrála kapela Crash z Českých Budějovic a to až do ranních hodin (půl čtvrté). I za to si kluci z kapely zaslouží velké poděkování a spolupráce s nimi bude i nadále pokračovat.
Na závěr děkujeme všem, kteří se na ples přišli pobavit i těm, kteří se podíleli na jeho přípravě. Velký dík zaslouží také sponzoři našeho plesu.



Masopustní den v Drahově 2016

V sobotu 6. února se v naší obci konal masopust. Dá se říct, že počasí se povedlo, celé dopoledne svítilo sluníčko a pofukoval mírný větřík. Díky drahovské mládeži bylo letos víc masek – celkem 25. Průvod táhl obcí mezi jedenáctou a čtrnáctou hodinou. Za hudební doprovod děkujeme Jardovi Dvořáků (harmonika) a Slávovi Marsů (buben).

Odpoledne proběhl dětský karneval. Ten měl svůj program včetně drobné tomboly pro děti. Po loňské chřipce letos bohužel řádily neštovice. I přesto se na karnevalu sešlo skoro 40 dětí.

Za finanční pomoc na dětskou tombolu děkujeme OÚ Drahov. Poděkování zaslouží i ostatní, kdo se na drahovském masopustním dni podíleli.


Foto Karolína Berkovská



VESELSKO březen 2016

V březnovém čísle VESELSKA na str. 17 o nás vyšel krátký článek.





Velikonoční pondělí v Drahově
28. března 2016


Foto Irena Dvořáková




Hasičská brigáda 16. dubna 2016

Od sobotního rána jsme se věnovali sběru železného šrotu a komunálního odpadu. Letos se této tradiční jarní brigády zúčastnilo 11 členů hasičského sboru a 6 myslivců. Železného šrotu bylo poskrovnu, zato komunálního odpadu dva plné kontejnery. Za zapůjčenou techniku, traktor s vlekem a nákladní auto děkujeme drahovským podnikatelům Pavlu Dvořákovi a Jaroslavu Novákovi.
Další brigády budou následovat.


Stavění máje a pálení čarodějnic

Poslední dubnový den jsme od odpoledne připravovali májku a čarodějnice. Máj jsme nadstavili novou špičkou, kterou podle tradice ozdobily „drahovské panny“. Ještě jsme připevnili věnec v barvách české trikolory. Májku o výšce cca 35 metrů jsme s pomocí jeřábu postavili v pět hodin odpoledne. V sedm večer jsme dětem zapálili čarodějnice. Jak májku, tak čarodějnice jsme do rána hlídali.

Foto Renata Dvořáková a Irena Dvořáková



1. kolo soutěže v požárním sportu.

V sobotu 21. května 2016 se konalo ve Zlukově 1. kolo soutěže v požárním sportu.
Naše družstvo se zde umístilo na celkovém skvělém 7. místě z  12ti družstev.

V požárním útoku jsme byli na 5. místě.

Složení hasičského družstva na soutěži ve Zlukově
Velitel družstva: Jiří Dolejš
Členové družstva: Pavel Dvořák (strojník), Petr Dolejš a Martin Hille (savice), Václav Kos (koš), Petr Bubeník (rozdělovač), Michal Nováček (proud A), Michal Dolejš (proud B)
Štafetový běh na 100 m: Pavel Dvořák, Daniel Materna, Michal Nováček a Martin Hille


Blahopřejeme !!!

Výsledky si můžete prohlédnout ZDE.

Všem, kteří nás přišli do Zlukova osobně podpořit, děkujeme.

Foto Irena Dvořáková


Drahovská pouť 2016


Letošní zábava vyšla hned na pátek 1. července. I přes počáteční velmi slabou účast se sešlo cca 70 platících lidí. K tanci i poslechu hrála do sobotní 3. hodiny ranní skupina HOGO FOGO BAND z Blatné. Spolupráce s kapelou byla příjemná. Členům hasičského sboru bych rád poděkoval za přípravu zábavy a úklid sálu.

Letošní pouť dále pokračovala v neděli. Na třetí hodinu odpoledne jsme všechny pozvali na každoroční porážení máje. Tentokrát máj v dražbě získal mladík z Lomnice nad Lužnicí. Ten byl na návštěvě u pana Stanislava Ondřeje. Odpolední a podvečerní program v hostinci zpestřili hudbou a zpěvem pánové Dvořák (harmonika) a Marsa (bicí). I oni zaslouží poděkování.



Opékání buřtíků 15. července 2016



Malé grilování 28.8.2016


SDH Drahov pořádalo za drahovskou hospodou dne 28. srpna 2016 pro všechny děti a rodiče k příležitosti zakončení prázdnin malé grilování masa.








BRIGÁDA 5. LISTOPADU 2016

V sobotu​ 5. listopadu jsme s pomocí drahovských dětí vykonali každoroční podzimní brigádu na úklid obce.​ Včetně dětí se nás sešlo 19. Hrabat listí jsme začali v 9 hodin ráno a to v parku u hasičské pergoly. Řada trávníků před domy byla již shrabána, tak jsme listí nakládali a odváželi. V porovnání s loňským rokem ho bylo o mnoho více. Poslední hromadu listí jsme naložili a odvezli až v půl třetí odpoledne.
Celý den jsme zakončili soudkem dobrého piva a pečeným prasetem.
Drahovským dětem děkujeme za pomoc při hrabání.
SHR Pavlu Dvořákovi z Drahova a firmě Jinos Agro s. r. o. chci poděkovat za zapůjčení techniky na naší brigádu.
Fotky z akce přikládáme
.



Lampiónový průvod 17. listopadu 2016

Ve čtvrtek 17. listopadu 2016 se konal osmý ročník lampionového průvodu v naší obci. Zájem dětí, ale hlavně dospělých, byl znatelně vyšší než předešlé roky. Průvod lampionů vyšel v pět večer od hospody, na návsi se děti společně vyfotily a po skončení akce je čekalo malé občerstvení. Všem, kteří pomohli s přípravou, děkuji.




NOVÉ HASIČSKÉ VYBAVENÍ

Stejně jako loni touto dobou jsme s pomocí obecního úřadu obnovili část našeho hasičského vybavení. Letos šlo o hadice typ B a C, sportovní koš a pákový rozdělovač. Ve výstrojně České Budějovice vše zařídili velitel Jirka Dolejš a strojník Pavel Dvořák.

Touto cestou chceme obecnímu úřadu v Drahově poděkovat za finanční podporu našeho sboru a těšíme se na další spolupráci.


Výroční valná hromada SDH v Drahově konaná

v pátek 16. prosince 2016 v místním pohostinství


Program:

1.  Zahájení
2.  Přivítání přítomných členů, členů zastupitelstva obce a hosta z okrsku SDH (člen okrskového výboru Pavel Horák Žíšov)
3.  Čtení zápisu z valné hromady 2015
4.  Zpráva pokladníka a zpráva revizorů
5.  Volba delegátů na valnou hromadu okrsku ve Veselí
6.  Zpráva o činnosti za rok 2016
7.  Informace od zástupce okrsku a od starosty obce
8.  Diskuse, poděkování, předání ocenění
9.  Závěrečný návrh usnesení VVH pro rok 2017
10.  Závěr



Zpráva o činnosti SDH za rok 2016 ZDE



 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky